Shoppen in VS voordelig

10 jul 2007, 17:14 Telegraaf

Goed nieuws voor wie binnenkort naar de VS op vakantie gaat: de euro staat op het hoogste punt ooit. Eén euro brengt nu ongeveer 1,37 dollar op. Spullen kopen in de VS wordt voor Europeanen daarmee aantrekkelijk.

Voor het eerst sinds de invoering ging de gezamenlijke Europese munt over de grens van $1,37 heen dinsdagmiddag, maar later zakte de koers iets. In 1999, bij de introductie van de euro, was de munt nog 1,18 dollar waard.

Kleren, cd’s en computers kopen in de VS wordt daarmee voor Europeanen steeds aantrekkelijker. Daarvoor hoef je niet eens naar de VS, het voordeel is vaak via Amerikaanse websites te behalen. Let daarbij overigens wel op: wie via internet goederen uit het buitenland bestelt en deze in Nederland laat afleveren, moet daar bij de Douane aangifte van doen en (soms) i

Deze Italiaanse munt wordt door 20% aan Griekenland toegeschreven.

nvoerrechten, omzetbelasting en/of accijns over betalen. (Zie voor meer informatie de speciale site van de Douane).

Overigens is de euro niet alleen ten opzichte van de dollar op een hoogtepunt: gisteren noteerde kreeg je voor één euro 168,51 Japanse yen. Ook dat was een nieuw record.

Laten wij nou net volgende maand naar Florida gaan 🙂

Micha en Cynthia, vergeten jullie geen lege koffer mee te nemen????

Groetjes Bianca

3 thoughts on “Shoppen in VS voordelig

 1. Nou, is dat even toevallig… Wij hebben inderdaad grootse plannen wat het shoppen betreft!!! Jullie huisje ziet er gezellig uit. Bianc over een weekje ben je weer hier, jeeeehhhhhh. We hebben errug veel zin in de vakantie en zijn hier wel toe aan een beetje mooi weer. We tellen de weken af!

 2. Nou, is dat even toevallig… Wij hebben inderdaad grootse plannen wat het shoppen betreft!!! Jullie huisje ziet er gezellig uit. Bianc over een weekje ben je weer hier, jeeeehhhhhh. We hebben errug veel zin in de vakantie en zijn hier wel toe aan een beetje mooi weer. We tellen de weken af!

 3. Hi Bianca, Gert & Jay

  Leuk zo al jullie belevenissen te lezen, het lijkt me een heerlijk leven daar. Geniet er van. Fijn de lezen dat het goed gaat en ook met de zwangerschap. Jay gaat zeker steeds beter engels spreken.
  Wij gaan volgen week voor 2 weken naar Spanje, naar Costa de la Luz, hebben er veel zin in vooral het mooie weer.

  Nou dat was het dan en tot de volgende keer

  Groeten en veel liefs ook van Peter

  Annet

  XXX

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s