Op bezoek bij Bill en Karen in Qatar

Afgelopen weekend hebben we Bill en Karen opgezocht in Qatar. Bill en Karen waren onze eerste vrienden in Koeweit en zij zijn afgelopen zomer verhuisd naar Qatar. Nu we onze verblijfsvergunningen weer hebben en we het land weer uit mogen (en weer in). Werd het eens tijd om hun op te zoeken. Compound_qatarDonderdagmiddag ging Gert iets eerder van z’n werk en ik haalde samen met Sydney, Jay uit school en gingen gelijk door naar het  vliegveld. We hadden de vlucht van 16:20 met Kuwait Airways en een uurtje later waren we in Qatar.

Bill en Karen wonen op een compound in een mooi rose huis. Ze hebben boven 3 slaapkamers en beneden een logeerkamer waar Gert en ik met Sydney mooi konden slapen. Hun meiden Grace en Eve gingen bij elkaar slapen, zodat Jay in het mooie rose bed van Grace kon slapen. Goed geregeld zo! De barbeque werd aangestoken en we hebben heerlijk buiten zitten eten, met een roseetje en een biertje erbij 😉
Boot_billDe volgende ochtend had Grace het beslag voor de pannenkoeken al klaargemaakt, dus het werden pannenkoeken als ontbijt. Deze hebben we weer buiten opgegeten, want het zonnetje scheen lekker. De kinderen lieten ook gelijk zien hoe de jacuzzi werkte en daarna droogspringen op de trampoline. Bill had net een boot gekocht, en wilde de motor nog even uitproberen, dus op naar de haven bij het Ritz Carlton Hotel, waar de boot lag.Motorrace Leuke boot met een lekker voordek. Met z’n alle een rondje gevaren, ook Sydney op de boot in d’r maxicosi. Daarna wat gegeten in het hotel, waar de tennissterren rondliepen, want er was net een groot tennistournooi in Doha, de Sony Ericsson Championships. Het is er niet meer van gekomen om naar een wedstrijd te gaan. We zijn wel zaterdag bij motorracen wezen kijken. Toen werd de Endurance FIM World Championship gereden. Jay vond het helemaal leuk en wilde ook het einde zien, maar ja de race duurde 8 uur! Verder hebben we vrijdagavond op de oude souk rondgelopen en gegeIraans_restaurantten in een Iraans restaurant, vooral de entourage van het restaurant was erg leuk. Karen en ik zijn nog naar een kerstmarkt geweest (ja, je kan er niet vroeg genoeg bij zijn) en de kinderen hebben nog gezwommen in het zwembad van de compound. Zaterdagmiddag hebben we bij Macaroni’s grill in de Villaggio Mall gegeten en moesten we weer rond 16:30 naar het vliegveld.

Qatar ziet er anders uit dan Kuwait, maar toch ook weer niet, je ziet dat het een land in het Midden-Oosten is. In Qatar staan overal muren omheen, om de compounds en ook om vrijstaande huizen. Maar binnen de muren ziet Burqa_bandari_2het er wel weer erg groen en verzorgt uit. In Qatar (in Doha eigenlijk) gebruik je weinig snelwegen, waardoor je minder snelheidsmonsters ziet. Er zijn de gebruikelijke stoplichten en veel rotondes, wat dus af en toe ‘lekker’ druk kan zijn. Je ziet veel westerlingen, maar ook vrouwen in burka’s met zelfs een soort metalen masker voor.

Om 20:30 waren we weer thuis na een heerlijk weekend. Moeten we eigenlijk vaker doen zo’n weekendje weg.

Groetjes Bianca

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s