Jan Peter Balkenende in Koeweit

Moeten we notabene in de Telegraaf lezen dat Jan Peter Balkenende afgelopen woensdag hier in Koeweit is geweest. We hadden toch wel verwacht dat hij even langs zou komen voor een bak koffie. Hij was van harte welkom geweest. De volgende keer maar weer. Maar ja, als Ruud Lubbers, de laatse Nederlandse premier was die Koeweit een bezoekje bracht, dan zal het wel weer Jan_peter_balkenendeeven duren 🙂

Telegraaf, wo 11 feb 2009

Balkenende in Koeweit om relaties te verstevigen

KOEWEIT –  Premier Jan Peter Balkenende brengt woensdag een bezoek aan Koeweit om de betrekkingen te verstevigen. De premier is onthaald als gast van de emir Sabah al-Ahmad al-Jaber al-Sabah. Ook voerde hij overleg met de premier, sjeik Nasser Mohammad al-Ahmad al-Sabah.

Koeweit heeft flinke investeringen in Nederland, onder meer in de Rotterdamse haven. Het bezoek is bedoeld om te verkennen of er nog meer wederzijdse mogelijkheden zijn om te investeren. Zo kan Nederland mogelijk een bijdrage leveren met watertechnologie, duurzaamheid en logistieke en opslagtechnieken voor gas.

Verder is gesproken over de wereldwijde economische crisis en over Gaza. De Koeweiti’s hopen dat de Palestijnen meer een eenheid gaan vormen, zodat ze zich beter kunnen ontwikkelen.

De Koeweitse regering ziet dat er verbeteringen zijn in Irak, het grote buurland dat het Golfstaatje op 2 augustus 1990 bezette. Na de Golfoorlog werd Koeweit op 26 februari 1991 bevrijd door een internationale coalitie onder leiding van de Verenigde Staten.

Koeweit ligt aan de Perzische Golf. Het kleine staatje is na Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten het rijkste land ter wereld. De laatste Nederlandse premier die het olierijke emiraat bezocht, was Ruud Lubbers.

Stof_11_feb_09 Ik denk dat Jan Peter woensdag verder weinig van Koeweit heeft gezien, want we hadden hier net weer de eerste echte stofdag van het jaar. De hele lucht was oranje en zicht van een paar meter. Natuurlijk gelijk paniek op de weg, hoop mensen gaan met hun alarmlichten rijden. Grappig om te zien. De foto is van ons balkon genomen, je ziet nog net de huizen aan de overkant.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s