An other week in Kuwait

De eerste beste ochtend dat ik terugkwam uit Nederland kreeg ik al een aantal smsjes van meiden hier, hoe het was geweest. En diezelfde ochtend kwamen Maaike, Dorien en Yolanda op de thee. Dat geeft weer een goed gevoel om terug te zijn. Meri pakte m’n koffer uit en deed de was, ook dat gaf een goed gevoel 😉 Ik had d’r al weer vergeven dat ze voor de vakantie al m’n stapeltjes kleren die ik had klaargelegd voor in de koffer, netjes had teruggehangen in de kast! Deed ze een keer iets uit d’r zelf, was het nog niet goed, hihi.

Kaas_en_wijn Donderdagavond waren we uitgenodigd door ‘de tweede man’ van de Nederlandse Ambassade en z’n vrouw voor een avondje wijn en kaas (en voor de liefhebbers ook bier) bij hun thuis. Ja en feestjes van de Amassade betekent echte wijn en echt Heineken bier. Sydney_7_mrt_09Het was een hele gezellige avond. Ik kon nog naar huis rijden, maar er waren er genoeg die dat niet konden;-)
De volgende dag was Annabel van Michel en Dorien jarig en dat werd zoals gebruikelijk gevierd met een feestje in de tuin. Het was heerlijk weer, dus de kinderen lekker in het zwembad. Zaterdag was een echte zonnige dag, wij waren dus bij het Hilton te vinden. Sydney vond het water heerlijk!! Die was echt aan het genieten in het kikkerbadje met d’r vleugeltjes om. En ik kon m’n nieuwe bikini al aan. Eind van de middag zijn we bij een oudcollega van Gert geweest. Daarmee hebben we langs de kust gelopen, de kinderen op de fiets en skates. ‘s Avonds onze maal met aardbeien- en chocoladetaart gedaan, weer eens wat anders!

Aladin_huis Gisteren hadden we normaal gesproken een Nederlandse koffieochtend gehad, maar een hoop vrouwen, waaronder ik ook, wilden naar de koffieochtend van de British Ladies Society, want deze waren uitnodigd bij Mr Adel Al Sadoun. Deze man nodigt elk jaar de dag na International Women’s day de British Ladies uit voor een koffie en thee en een lekker buffet, maar vooral om z’n huis te laten bewonderen. Deze man heeft een huis gebouwd in een soort Aladin stijl. Als je er langs rijdt valt het erg op tussen de andere huizen, Aladin_huis_binnen_3door de koepels die het heeft. En ook de tuin is aangekleed met van alles, waaronder een replica van het vrijheidsbeeld! Binnen heeft hij ook collectie van van alles. Als mensen dingen verzamelen, willen ze nog al eens doordraaien en ja deze man is dus doorgedraaid. Hij verzamelt echt van alles. Theepotjes, Coca Cola spullen, modelauto’s, modelbootjes, sterrenkijkers, disneyfiguurtjes, geld, parfumflesjes, nou ja noem het maar op. En de inrichting van z’n huis is erg, ja noem het maar gewoon bijzonder. Het was weer een gezellige ochtend en grappig om allemaal te zien. (foto’s Aladin huis)

MaanJay is nu weer gestopt met Lego en gaat nu op zondag skaten, helaas van 4 tot 5, lekkere tijd! Na school gaat hij dan eerst een uurtje met Hind en Zain mee, zodat ik niet heen en weer hoef te rijden. De naschoolse aktiviteiten gaan per schooltermijn, dus ze kunnen elke keer iets anders doen. Gisterenmiddag had Jay z’n eerste Nederlandse les. Rond de kerst is er een nieuw Nederlands stel hier komen wonen (twee straten verderop), Yolanda en Jules. Yolanda is juf en gaat nu hier Nederlandse les geven. Jay vond het helemaal leuk. Ze is gewoon begonnen met maan, roos, vis, net als in groep 3, hij loopt dus maar een klein beetje achter. Ik ben benieuwd hoe snel het gaat.

Op Gert z’n werk was/is het een beetje hommeles. Toen ik in Nederland was, zijn er drie directe collega’s ontslagen. Ook hier slaat de recessie toe. Dat was ff schrikken, gelukkig mag Gert wel blijven.

Dit was weer een week van ons in Koeweit.

Liefs Bianca

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s