Nog aan het nagenieten van Aruba en Curaxc3xa7ao

Inmiddels zijn we alweer anderhalve week terug van onze Benedenwindse eilanden reis. Wat hebben wij het heerlijk gehad. Jammer dat Gert er niet bij was, we hebben hem vaak gemist. Marco was een beetje de surrogaatvader voor Jay en Sydney tijdens deze 3 weken. Maar vrij nemen in je proeftijd, leek hem niet zo'n goed plan en ik geef hem groot gelijk!

Aruba Tamarijn Aruba en Curaxc3xa7ao, twee eilanden die qua natuur te vergelijken zijn, maar verder toch anders zijn. Als ik zou moeten kiezen zou ik weer terug gaan naar Aruba. Een kleiner en schoner eiland, met hele vriendelijke mensen. Op Aruba hadden was de lokatie van het hotel geweldig en de hotelkamer helemaal! We hadden kamers op de begane grond en als je de schuifdeur opendeed, stond je op het strand en liep je de zee in, idyllischer kan haast niet. Natuurlijk hebben we ook nog een auto gehuurd en het eiland rondgereden. De wilde kant van het eiland bezocht met de hoge golven en de grotten, mooie strandjes gezien en gesnorkeld. Oranjestad was aan te Aruba wilde kantlopen (hoewel een halfuur toch eigenlijk net iets te lang was). De WK finale hebben we in Oranjestad in het oranje tussen de Hollanders gekeken, leuk om mee te maken daar, jammer van het verlies. Helaas ook weer een  ochtend bij de tandarts gezeten, want Jay had z'n voortand weer afgebroken bij het duiken in het zwembad. Na een heerlijke 10 dagen gingen we naar het vliegveld, niet naar huis, maar naar de volgende bestemming Curaxc3xa7ao.

Curacao vriendenclubje Ook in Curaxc3xa7ao hebben we het heerlijk gehad. Hier hadden Beau, Guillaume en Jay heel snel een vriendengroepje, waar ze heel de week mee gespeeld hebben. Je zag ze heel de dag haast niet. Lekker zwemmen, tafeltennissen, biljarten, in de gameroom spelen, of in de zee spelen. Ook hier hebben we een auto gehuurd en het eiland verkend. Een route gereden uit een ANWB boekje, waar je langs de hoogte punten van het eiland kwam, zoals verschillende landhuizen, flamingo's, mooie uitzichten en snorkelplekjes. Het hotel lag naast een zee aquarium, waar ook dolfijnen waren, dus daar moesten we natuurlijk naar toe. Het aquarium zelf Curacao gekleurde huisjes was een beetje vergane glorie, maar de dolfijnen waren wel de moeite waard om naar te kijken. Naar Willemstad reed er vanuit het hotel een busje, waar we twee keer gebruik van hebben gemaakt. Willemstad is leuk om doorheen te lopen, vooral om die gekleurde huisjes te zien en wij vonden de souvenirwinkeltjes ook erg leuk 🙂 Ik ga me nu wel een beetje zorgen maken over het aantal kilo's wat ik straks mee mag nemen maar Qatar! Verder hebben we genoten van de ligbedden op het strand en van de vissen die bij het rif voor de deur zwommen en wat is een zonnetje toch lekker!

We hebben heel wat foto's gemaakt, eigenlijk teveel, wat een klus om dat uit te zoeken 😉 (foto's Aruba en Curaxc3xa7ao).

Liefs Bianca

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s