Happy Ramadan 2010

Happy Ramadan 2010 Gisteren is de Ramadan begonnen. In Nederland merk ik daar helemaal niks van, maar Gert natuurlijk des te meer. Zijn werktijden zijn aangepast, van 8:30 tot 13:30, iets waar hij wel aan kan wennen, maar eten en drinken is er niet bij. Pas als de zon onder is, mag er weer gegeten en gedronken worden.

Gert heeft inmiddels zijn vaste aanstelling gekregen bij Oryx en heeft het, naar wat ik hoor, naar z'n zin. Maar daar moet hij zelf maar een keer over vertellen.

De tijd dat wij niet bij Gert waren is hij natuurlijk vooral druk met zijn werk bezig geweest, maar ook met het zoeken naar een huis, het regelen van de container met onze spullen en het invoeren van de auto's. Het zoeken naar een geschikt huis is een aardige klus geweest. Na heel wat huizen gezien te hebben, is het uiteindelijk toch gelukt. Als ik naar de foto's kijk, ben ik er heel blij mee, ik ben erg benieuwd hoe het er in het echt uitziet. Het is een groot huis op een compound, niet ver van Jay z'n school. Huis Qatar Grote woonkamer, beneden 1 slaapkamer en een grote keuken, met bijkeuken. Boven 4 slaapkamers, met een grote overloop en helemaal boven nog een ruimte voor een hulp. Alle 5 de slaapkamers hebben een badkamer, ik denk dat we er maar een paar op slot moeten doen, haha. Dus plek genoeg voor logees 🙂 De tuin is niet echt groot, maar gelukkig hebben we een tuin! Ik noem het onze steeg, 3 meter diep en 13 meter lang. We hebben al een leuke tuinposter besteld met palmbomen, om de kale muur een beetje aan te kleden. Op de compound is er een zwembad, tennisbaan, squashbaan en een clubhuis met gym, tafeltennis etc. Zouden we nu ook eindelijk eens de fietsen gaan gebruiken? Gert heeft voor Jay 2 fietsen op de kop getikt. Nieuwe bandjes en nieuwe kettingen erop, helemaal weer mooi.

De container wordt 19 augustus verwacht, hopen dat het inklaren lekker snel gaat, dan kan de verhuizer aan het werk en wij snel in ons nieuwe huis slapen.

Gert is ook bezig geweest met onze visums, alles is geregeld. Op deze manier hoefde ik niet meer langs Den Haag naar allerlei instanties. Als het goed is kunnen we 18 augustus nu zo naar binnen bij de douane.

Verjaardag in de regen De laatste dagen in NL zijn nu aangebroken, en we kijken er al flink naar uit om terug te gaan naar Gert. Het gaat nu wel erg lang duren. Sinds we terug zijn van Aruba en Curaxe7ao hebben we natuurlijk nog wel leuke dingen gedaan. Vrienden bezocht, verjaardag van m'n moeder en van mij gevierd (in tenten in de zeikregen!), dierentuin geweest, film Toy Story 3 geweest, afgesproken met Koeweitvriendinnen en hier en daar lekker gegeten.

Nu ben ik al een beetje aan het kijken of alles in de koffers gaat passen. Elke keer komt er weer wat bij. We gaan nog maar een rugzakje voor Sydney kopen, alle beetjes helpen.

Liefs Bianca

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s