Qatar here we come

Inmiddels zijn we al weer 5 dagen in Qatar en hebben al een hoop gezien en gedaan. De laatste dagen in Nederland zijn om gevolgen. Bezig geweest met de laatste dingetjes te kopen en de koffers te pakken. Dat laatste was uiteindelijk wel een probleem, ik kreeg de koffers niet dicht en ze waren alle drie boven de 23 kilo, oeps. Dus wat boeken eruit gehaald, dat scheelde wel wat kilo's. Die mogen de eerst volgende meenemen die op bezoek komen. Op het vliegveld was ook de handbagage teveel en moesten we dat beter verdelen. We waren mooi op tijd op Schiphol, maar vooral met kinderen heb je die tijd wel nodig. Even wat eten, nog wat kopen, oh het is al tijd. Oei gate E22 dat is ver lopen, oei Gate closing, rennen Jay!! Oei Gate closed, nog harder rennen!! Familie Toet? Yep dat zijn wij, hijg hijg. Net op tijd, nog even door de bodyscan en hup het vliegtuig in en de deur achter ons dicht. Pff was dat even haasten, maar ja zo hoef je niet te wachten šŸ˜‰

Na een vlucht van 7,5 uur en een tussenstop in Dammam, waren we dan in Qatar, waar Gert ons op stond te wachten. Fijn om weer bij elkaar te zijn. Sydney werd er verlegen van toen ze Gert zag, achh. Inmiddels was het midden in de nacht dus gelijk naar bed. Het gemeubileerde appartement heeft 2 slaapkamers, dus daar kunnen wij prima bij. De volgende dag moest Gert werken, en konden wij lekker uitslapen. Dat hebben we dan ook flink gedaan, verder de koffers uitgepakt en toen kwam Gert alweer thuis (lekker vroeg door de Ramadan). Toen zijn we natuurlijk gelijk naar ons nieuwe huis gaan kijken. Het ziet er heel goed uit! Zelfs de steeg viel me mee šŸ˜‰ Harry potter Leuke compound, niet te groot, iets van 45 huizen. Het huis zelf is erg groot, daar kunnen we onze spullen wel in kwijt. De schoonmakers hebben het huis schoongemaakt, maar wat zij schoon noemen, vinden wij niet schoon! Dus daar moest nog het een en ander aan gebeuren. Gert had via Bill (oud collega van Gert uit Koeweit die inmiddels alweer 2 jaar in Qatar woont) een maid geregeld voor een paar dagen, dus die heb ik gisteren en vandaag opgehaald en zijn we samen bezig geweest met soppen. Zij boven, ik in de keuken. Ook Jay en Zwembad jay en sydney Sydney hielpen af en toe mee met een doekje, maar die vermaakten zich ook door Harry Potter te spelen met de bezems. 's Middags een duik in het zwembad en dan was de dag alweer omgevlogen.

In het weekend had Gert me de weg gewezen naar de supermarkten. De Carrefour zit bij ons nieuwe huis om de hoek. Die zit in een winkelcentrum Villaggio met een heleboel winkels, erg leuk zo vlak bij, niet goed voor de portemonnee šŸ˜‰ Een andere supermarkt is de Mega Mart, ziet er goed uit, ook wat luxere artikelen en ook hagelslag, Calve pindakaas, drop en bitterballen. Dat scheelt weer kilo's meenemen als we uit Nederland komen!

De Ramadan in trouwens wel weer even wennen. De eettentjes zijn dicht en ook een hoop winkels zijn dicht overdag, of hebben in ieder geval andere openingstijden. Als je weggaat moet je er aan denken om wat eten en drinken mee te nemen en dat in de auto op te eten. Het leuke van de Ramadan zijn de iftars. Dat zijn de maaltijden als de zon ondergaat, dus om een uur of 6. Sydney zeilboot We hebben met Johan, een collega van Gert, bij een zeilclub iftar gegeten. Daarvoor zijn de mannen en Jay en Sydney nog een rondje wezen zeilen, erg leuk was dat.

We zijn ook al bezig met onze verblijfsvergunning. Bloedgroep testen, pasfoto's maken, die van mij moesten over, ik was te bloot, haha. Ja niet aan gedacht, ik had even een vestje aan moeten doen! En morgen moet ik voor een rxf6ntgenfoto.

In de tussentijd zijn we erg nieuwsgierig wanneer nou de container voor komt rijden. Het laatste bericht was misschien a.s. donderdag. Maar daar reken ik maar niet op, ik verwacht na het weekend. Dus iets van 29 of 30 augustus. We zullen het zien, ik houd jullie op de hoogte.

Liefs Bianca

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s