Nog geen container

Bloed prikkenVoor je verblijfsvergunning moet je een medische keuring ondergaan. Dit houdt in een rxf6ntgenfoto maken van je borstkas en een buisje bloed af laten nemen, waarmee ze wat testen uitvoeren. De medische keuring wordt uitgevoerd door een ministerie en dat houdt meestal in lang wachten. Het bureau zou om 8 uur opengaan en wij stonden om half 8 voor de deur. Jeetje wat een lange rij al! Natuurlijk zijn hier aparte ingangen voor mannen en  vrouwen, dus eigenlijk was de rij al twee keer zo kort, maar toch nog een hele lange rij. Daar had ik geen zin in om in te staan, in de hitte en zonder water omdat het Ramandan is. Dus wij weer weg. Ander half uur later ging ik terug en toen stond de rij niet meer buiten, maar kon ik binnen een nummertje trekken. WAT?? 210 wachtende voor u….. pff wij gelukkig een stoel gevonden en zijn gaan zitten wachten. Na een uur waren er pas 50 geholpen. Toen zijn we lekker naar huis gegaan, wat gegeten en gedronken en anderhalf uur later weer teruggegaan. Toen waren we bijna aan de beurt en eenmaal aan de beurt was het zo gepiept. De kinderen hoefden gelukkig alleen maar een stempel, Sydney ging al huilen toen ze zag dat ik een pleister kreeg. Nu zijn we er bijna, alleen de vingerafdrukken nog. Dat moet weer ergens anders gebeuren.

In het huis zijn we bezig met tochtstrippen aan het plakken. De ramen zijn schuiframenMicro step en die sluiten niet echt goed af aan de boven en onderkant. Nou vind ik de tocht niet zo erg, maar wel het stof wat mee komt! En dat heb je hier nogal wat, hoewel het volgens mij wel minder is dan in Koeweit. Jay in uniform Terwijl ik aan het plakken ben, is Jay  aan het rond fietsen en inmiddels heeft hij ook al wat vriendjes in de compound gevonden. Sydney is in huis aan het steppen, die heeft van ons een step gekregen. Een hele mooie met twee wielen voor en één wiel achter, met een bijzondere manier van sturen een zogenoemde Micro mini step. Hij stond bij de Virgin store en Sydney wilde steeds een rondje steppen, totdat ze ons zover kreeg dat we hem gekocht hebben. Voor Jay hebben we z'n schoolspullen gekocht en z'n nieuwe uniform opgehaald. Een mooie gele polo en een donkerblauwe korte broek. School kan beginnen, Jay is er klaar voor. Hij moet alleen nog naar de kapper 😉

Het parkeren in de compound is nog een beetje wennen. We hebben een open garage voor één auto, maar die is erg smal zodat je erg moeilijk uitstapt en je er met een fiets eigenlijk niet langs kan. Aan de overkant van de straat kunnen we ook een auto kwijt, maar dan wel in het zonnetje. Gert wilde de auto van de week strak langs de muur zetten, maar toen krak… hij zag een laag muurtje over het hoofd. Grote krassen aan de zijkant, nu dus op zoek naar een autospuiterij….

Vanmiddag zijn we een rondje wezen rijden om ook Qatar eens te zien buiten de stad Doha. Doha ligt aan de rechterkant van Qatar aan de kust en we zijn naar de linkerkant van de kust gereden (zie de rode lijn op de kaart).Dukhan Een dik uur rijden. Natuurlijk een hoop woestijn gezien en ook wat olievelden. We hebben ook van een afstand de beach club van QP (Qatar Petroleum) gezien. Onze nieuwe Qatar map Argentijnse buurman werkt bij QP. Leuke mensen en ze hebben ons al uitgenodigd om een keer mee te gaan naar de beach club:-)

Verder zitten we natuurlijk nog steeds met smacht op onze container te wachten. Het laatste nieuws was dat er geen trailers beschikbaar waren om de container op te zetten. Ze verzinnen elke keer weer wat. Laten we hopen dat het zondag zover is!

Liefs Bianca

Advertisements

One thought on “Nog geen container

  1. Hoi,
    Succes vandaag met uitpakken, bij ons waren ze erg langzaam, ook in elkaar zetten van alles duurde een eeuwigheid! Ik wil straks wel een foto zien van Jay zijn korte koppie!
    Bij ons is het uniform een rode broek met een witte polo, dus geen stropdas of colbert ofzo, heerlijk toch?
    Succes en liefs van ins! yolan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s