Al aardig gesetteld

We zijn al aardig aan het settelen in Doha. Jay vind het hartstikke leuk op school. hij krijgt 3x in de week Nederlandse les en na school ook nog eens 2x. Daar komt hij dus allemaal Nederlandse kinderen tegen. De eerste beste dag had hij al een vriendje uit Denemarken en op onze compound wonen 3 kinderen uit zijn klas. Na twee dagen zei hij al dat hij het leuker op school vond dan in Koeweit, Koffieochtendwant er zitten hier geen 'naughty' kinderen in de klas, haha. Sydney moest in het begin erg wennen aan haar nieuwe schooltje, maar gaat inmiddels zonder tranen naar school. Gert was natuurlijk al gewend en ook weer gewend dat zijn gezinnetje er weer is.  En ik ben aan het socializen geslagen door allerlei koffieochtenden af te lopen. Inmiddels heb ik er al één gehad van de baby- en peuterochtend van de Nederlandse verenging (DSA), één van de Expat women, één van Doha Mums en één van Jay zijn school. Op die koffieochtenden ontmoet je allerlei verschillende vrouwen met verschillende Nationaliteiten. Op de compound zelf hebben we ook al een aantal leuke mensen ontmoet. Zo gaan we proberen onze vriendenkring uit te breiden.

Woonkamer Verder nog steeds druk in de weer om de laatste dozen leeg te krijgen, het is al aardig 'ons' huis aan het worden. Door de verhuizing waren er helaas wat apparaten kapot gegaan. Ik hoor Jules al zeggen: daarom heb ik ze verkocht en weer nieuwe gekocht! Tja.. gelukkig hebben ze de vaatwasser en de wasmachine alweer gemaakt, voor maar totaal 30 euro, nou daar komen ze in Nederland nog niet eens voor voorrijden. Het waterapparaat was helaas echt stuk, daar hebben we een nieuwe voor gekocht. Water uit de kraan drinken doen we niet, dus hebben we een waterapparaat waar 19 liter flessen op kunnen, scheelt mij weer sjouwen, want die komen ze voor de deur afleveren. Aquarium vullenHet aquarium is ook weer gevuld en zwemmen er weer nieuwe vissen in het rond, hij is nog een beetje leeg, dus moeten we er nog wat visjes bij kopen.  Jay zou ook graag een ander huisdier willen een hond of een kat of zo, maar ja daar wil Gert niks van weten. Ik zou nog wel over te halen zijn, eens kijken wat we daar aan kunnen gaan doen. Misschien weer een konijntje, die worden ook niet zo oud als een poes of hond. Of een schildpadje, maar ja die hebben niet zo'n hoog knuffelgehalte.

Liefs Bianca

Advertisements

1 thought on “Al aardig gesetteld

  1. Ik kan haast niet wachten tot ik jullie vissen en misschien wel schildpad mag knuffelen ;-(. Neem toch gezellig een hondje!
    Zijn jullie al aan het oefenen op de squashbaan? Heb je rackets of zal ik ze meebrengen? Leuk te horen dat je eindelijk koffie drinkt Bianc, tot spoedig,Jo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s