Woestijn van Qatar

Map inland sea qatarHèhè eindelijk kwam het er van dat wij ook een keer de woestijn in gingen. Al die tijd dat we nu in Qatar wonen zijn we 1 keer de woestijn in geweest, maar dat was naar Zekreet, waar het een rotsachtige woestijn is. We waren nog niet naar de Inland Sea geweest, waar we mooie verhalen over hadden gehoord. Dat ligt in het zuiden van Qatar, dicht tegen de grens van Saudi Arabië aan. Het is een uitloper van de zee het land in. De duinen van de woestijn gaan letterlijk over in de zee. 

Het was er gewoon steeds nog niet van gekomen en Gert dacht ook eigenlijk dat zijn Ford Explorer niet echt goed genoeg zou zijn. In Koeweit vond hij hem altijd een beetje gekke geluiden maken als we door het zand crossten. Maar we gingen met Richard en Karin mee die zo goed als elk weekend de woestijn in gaan en dus de weg wel weten. Frank en Karin gingen ook mee, ook met een Ford Explorer dus dat moest allemaal wel goed gaan.

Inland sea Vrijdagochtend gelijk door na Jay z'n voetbal, op naar het zuiden. Afgesproken bij het Sealine Beach resort, een plek waar de meeste mensen afspreken. Daar laat men de banden leeg lopen en duikt men zo de woestijn in. Nu het nog niet zo heet is, is het een populaire bezigheid in het weekend. Honderden mensen bepakt en bezakt gaan de woestijn in, eerst wat crossen en dan een kamp opzetten. Wij gingen voor de dag en niet voor de nacht, hoewel me dat nu toch wel een keertje leuk lijkt. Dan hoef je tenminste niet voor het donker de woestijn weer uit.

Inland Sea foto2 De woestijn ziet er prachtig uit, heel anders dan de woestijn in Koeweit. Hier in Qatar zijn er echt zandduinen, die waren in Koeweit ver te zoeken. Op een gegeven moment zagen we het water, de plek waar we ons 'kamp' zouden opbouwen. Helaas was het een beetje bewolkt, maar toch was het een mooi gezicht om zo de zee in de woestijn te zien. Heel apart eigenlijk. Richard en Karin hadden een mooi plekje gevonden waar we konden zitten. Inland Sea foto3

Een heerlijk dagje zo. De kinderen hebben leuk van de duinen gerold en schelpen gezocht, die we vervolgens in een pannetje op de barbecue hebben gezet, met wat paprika, peterselie en provinciale kruiden, mmmmm heerlijk, een soort mosselen. Wij lekker in het zonnetje gezeten, die uiteindelijk toch doorbrak.

Aanrijding in woestijn De terugweg zouden we wat langer over doen, door wat in de duinen te gaan crossen. Het duurde inderdaad wat langer, maar anders dan gepland. Bij de eerste beste heuvel, kwamen wij niet echt snel omhoog en zaten we te dicht op elkaar en helaas botste toen Frank achterop ons. Boem is ho! Tja erg vervelend, maar niks aan te doen. Jay was wel erg geschrokken, die vond het rijden in de woestijn zo wie zo al een beetje eng. Hij was bang dat de auto zou ontploffen, tja iets te veel enge films gekeken denk ik. Nadat we met wat tyraps (altijd handig als je die bij je hebt) alles bij elkaar gebonden hadden, wilden we weg rijden, maar toen starte de auto niet. Het bleek dat er een stekkertje los zat wat aangaf dat er geen benzine in zat. Met wat hulp van mannen die kwamen toegesneld kregen ze het toch  voor elkaar en konden we gelukkig verder. Erg opvallend trouwens hoeveel mensen, ook Qataries, er stoppen om je te helpen. Jay wilde echt niet meer in de Ford, dus zijn we bij Richard in de auto gegaan. Terug op de plek waar de banden weer opgepompt werden, was Jay weer gekalmeerd en durfde de Ford weer in.

Een super leuke dag, met een avontuurlijk einde! Inmiddels staat onze Ford bij de garage, en die van Frank waarschijnlijk volgende week. Maar tijdens het rijden had Gert toch niet alle vertrouwen in onze Ford en hoorde toch nog gekke geluiden. Dus wellicht dat hij ingeruild gaat worden. Gert heeft al een oogje op een Zwarte Jeep Wrangler!

Liefs Bianca

Bekijk hier nog meer foto's van deze woestijndag!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s