Lang weekend Qatar

Dit was de tweede keer dat ik in Qatar was, maar als je weet dat je er gaat wonen, kijk je er toch anders naar. We hebben een heerlijk weekend gehad.

CompassDonderdag ochtend hadden we gelijk om 10 uur een afspraak op de school waar we Jay op zouden willen hebben. De Compass International school Doha. Een internationale school, waar in het Engels les wordt gegeven, maar waar de Nederlandse kinderen ook Nederlandse les krijgen. Helemaal goed voor Jay dus. De school zag er erg leuk uit, licht, vriendelijk en het sprak Jay ook aan. Donderdag stond Jay nog op een wachtlijst, maar gisteren kregen we bericht dat er een plekje voor hem is. Toen ik het Jay vertelde stond hij te juichen, dus dat zit wel goed:-) Alleen daardoor was het al een geslaagd weekend.

Compound_palms_qatarVerder hebben we flink wat rondgereden en wat verschillende huizen op compounds gezien. Het wordt nog een moeilijke klus voor Gert om wat te vinden, maar we willen dicht bij school gaan wonen en die is nu bekend dus dat is al makkelijker. We hebben mooie huizen gezien en minder mooie, grote en kleine. Er staan er aardig wat leeg, dus de prijzen zullen wel onderhandelbaar zijn. Ik ben benieuwd wat het uiteindelijk wordt. Het is in ieder geval de bedoeling een huis op een compound met zwembad, vier slaapkamers en een tuintje. Nee, die vierde slaapkamer is niet voor de derde, maar voor de logees die eventueel langs willen komen 😉

Boot_bill_en_karenBill en Karen die wij het eerste jaar in Koeweit hebben leren kennen, wonen sinds twee jaar in Qatar en die hebben ons zaterdag lekker meegenomen op hun speedboot. Heerlijk dagje genieten op het water. Ook donderdag heeft Karen ons rondgereden, wat mooie plekjes van Qatar laten zien, o.a. The Pearl, net zoiets als The Palm in Dubai en hebben we ‘s middags bij hun op de compound in het zwembad gelegen. Fijn als je gelijk vrienden hebt die je de weg kunnen wijzen! Leuk vooruitzicht ook om hun weer vaker te gaan zien.

Appartement_qatar_gertHet gemeubileerde appartement waar Gert nu zit is prima. Twee slaapkamers, twee badkamers en een woonkamer met lekkere bank en tv, meer heb je niet nodig (hoewel hij een zwembad toch wel mist). Inmiddels heeft hij ook aardig wat spullen daar, ik ging met 60 kilo heen en 25 kilo terug, inclusief een lege koffer haha.

Na dit weekend heb ik een goed gevoel over gehouden over verhuizen naar Qatar. Met een gerust hart kunnen ze over twee weken de container inpakken hier!

Liefs Bianca

Bekijk hier de foto’s van het weekend

5 thoughts on “Lang weekend Qatar

 1. Fijn dat je een goed gevoel hebt over gehouden aan jullie weekendje Qatar! Die logeerkamer zal je nodig hebben, want we komen hoor!! Xx

 2. Beste Bianca en Gert , Mijn vrouw ( Bianca) en ik zijn zeer geinteresseerd om in Qatar te gaan wonen. Hebben jullie enig idee of er reklamebureau’s zijn ? Aangezien ik free lance reklame fotograaf ben .Bij jullie foto’s zag ik dat een vriend van jullie ook fotograaf is.
  Mag ik vragen wat voor een soort fotografie hij doet en is dat in Qatar ?
  Ik zou het zeer op prijs stellen als ik antwoord zou kunnen krijgen.
  Bij voorbaat mijn hartelijke dank . Afz.Nandor Stamenkovits
  http://www.nandor-photography.nl

 3. Hallo Nandor,

  Sorry maar ik heb echt geen idee. We moeten nog naar Qatar gaan verhuizen en alles ontdekken 🙂
  Succes met je fotografie
  Bianca

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s