De eerste weken van 2009

Ik zal jullie even bijkletsen wat we de afgelopen 6 weken gedaan hebben en wat er gebeurt is. Vooral dan in de weekenden, want de doordeweekse dagen zijn gewoon het dagelijkse ritme wat iedereen heeft. Sydney_strand Hoewel ik ‘s middags na school Jay en Sydney al een paar keer mee naar het strand heb genomen en dat is denk ik niet zo heel gewoon.

Op 5 januari is Ziad geboren. Het zoontje van Robert en Hind, die hier in november zijn komen wonen. Robert is een oudcollega van Gert van LogicaCMG en nu weer een collega bij Alghanim. Hun dochtertje Zain zit ook bij Jay op school, een klas lager, en rijd voorlopig ‘s middags met ons mee omdat Hind nog herstellende is van de keizersnee.

Al in de eerste week van januari kregen we het vervelende telefoontje van m’n moeder, dus dat spookt al een tijdje in ons hoofd. We zoeken flink wat afleiding en dat werkt wel moet ik zeggen.

Erik en Marlene hadden een Nieuwjaarsborrel geregeld bij hun thuis, wat weer een geslaagde avond was. Dat kunnen ze altijd wel, met een goed verzorgd hapje en een (zelf gebrouwen) drankje. Meri, onze maid en oppas, woont een half uur bij ons vandaan. Maar goed als we een feestje hebben moeten we dr dus gaan halen en weer thuisbrengen. Mmmmm daar hebben we ‘s avonds niet altijd zin in, dus blijft ze gewoon een nachtje slapen. Ook de Nederlanse ‘club’ had een nieuwjaarsborrel georganiseerd, wat ook erg gezellig was. Iedereen had zelf wat eten meegenomen en natuurlijk weer die bekende drankjes. Je merkt dat hier in Koeweit veel feestjes thuis worden gegeven, maar dat komt allemaal door die drankjes die men wilt drinken 😉

Aquarium Vorig jaar hebben we een aquarium overgenomen en na de vakantie is er toch wat mis gegaan met het automatische voederapparaat, waardoor het evenwicht in het water niet meer was zo als het moest zijn en gingen de vissen en plantjes dood (sorry Suzanna!). Toch vonden we de vissen wel leuk, dus tijd voor een nieuwe bak met allerlei toeters en bellen. Op een vrijdag naar de vrijdagmarkt gegaan en een 80 cm breed aquarium gekocht. Met eronder een kastje, handig voor alle visspullen, maar daar dacht Sydney anders over. De combinatie vissen die we hadden gekocht klopte niet helemaal, want na een week waren er al 20 neonteteraatjes opgegeten. Hij staat nu in de woonkamer, t is een lekker kitschding, maar wel leuk.

Karten In t weekend wil je toch lekker naar buiten en hebben we twee keer een bezoekje gebracht aan een soort pretpark. Een keer naar Kuwait Magic en een keer naar Marah Land. Het zijn hier wel grappige pretparken. Je betaalt geen entree, maar je betaalt voor elk ritje (soort kermis eigenlijk) en het was super rustig, dus geen wachttijden. Heerlijk weer om buiten te zijn, dus daar hebben wij en de kinderen wel van genoten.
Ik heb even de weblog van Maarten en Maaike er bij gepakt, want daar brengen we zo nagenoeg elk weekend mee door en Maaike heeft net het een en ander opgeschreven, handig geheugensteuntje. Helaas voor jullie is hun weblog niet openbaar!

Bmx_marina_cresent Op een donderdag is Zain blijven slapen en toen zijn we de volgende dag met z’n allen naar Marina Cresent geweest waar een motorcross evenement was. Jay vond dat natuurlijk helemaal geweldig.

Star_wars_taart Natuurlijk hebben we ook Jay z’n feestje nog gehad. Dat was helemaal leuk. Om half 11 afgesproken bij de schaatsbaan, waar we met een stuk of 14 kindjes en wat ouders een uur hebben geschaatst. Daarna in de McDonalds ernaast een Happy Meal gegeten en last but not least de Star Wars taart aangesneden. Jay had het helemaal naar z’n zin. Die dag was het zulk lekker weer, toen zijn we ‘smiddags met Dorien en Michel meegegaan en hebben we daar in de tuin gezellig wat gedronken.

Risk Afgelopen weekend zijn Maarten en Maaike blijven slapen, want we hebben een spelletjes avond gehad. T was erg gezellig met rummikub en risk. Oe dat was een tijd geleden dat ik risk heb gespeeld. Allerlei herinneringen kwamen weer boven. De volgende dag hebben we heerlijk op het strand doorgebracht, nog niet in bikini, maar het was heerlijk. De kinderen vonden het ook weer geweldig, ook Sydney struinde lekker rond op het zand.

Deandeluca Ook de Malls vergeten we natuurlijk niet in het weekend. Die zijn we nog steeds niet zat. Maar hoe kan het ook er komen steeds nieuwe winkels bij. De Avenues blijft maar groeien. Ook Dean & Deluca is nu geopend. Een goeie delicatesse zaak. Erg welkom hier in Koeweit.

Palm_jumeirah Komend weekend hebben we nog geen plannen, maar volgend weekend wel, want we hebben een weekendje Dubai geboekt. We gaan Maaike Dubai laten zien, want die is er nog niet geweest. Voor mij is het ook een tijd geleden dus er zal wel het een en ander veranderd zijn. Jay vind het ook helemaal leuk, want dan hoopt hij dat we z’n vriendje Kerem kunnen zien die daar naar toe is verhuisd. Hij mist hem namelijk heel erg.
Twee dagen erna vlieg ik met Jay en Sydney naar Nederland, dan gaan we oma opzoeken:-)

Vanavond ga ik met een paar Nederlandse meiden naar een cocktailparty en je raadt het al, het is bij iemand thuis.

Liefs Bianca

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s